http://www.galbani.cz
Vyhledat recept

AZ challenge – Tuňák

WEB_CZ_T_CHALLENGE_646x345

Hodí se mozzarella Galbani skutečně úplně ke všemu? Zapojte se spolu s námi do A–Z challenge!

SOUTĚŽ: Takový TUNA tuning – „taliánská“ tuňáková T Challenge!
Na konci hledejte duhu! Sdílejte s námi do 26. 4. (16:00) váš pestrý recept na svačinku s tuňákem + mozzarellou Galbani a získejte sadu nožů Rainbow! Vyhrává nejlepší fotografie. Těšíme se na vaše foodstylingové nápady i kreativní názvy! Tramtadadá…

Pravidla a výhra k vidění zde

Vítězný recept

T_CHALLENGE_winnerNejdříve si namočíme sušená rajčátka, aby stihla změknout. Pohanku propláchneme, zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme pod pokličkou dojít. Mezitím si na másle osmahneme cibulku s česnekem, přidáme hrášek a rajčátka, nakrájená na malinké kostičky. Vyklopíme konzervu tuňáka, ochutíme bazalkou a pepřem a vmícháme změklou pohanku. Společně prohřejeme, případně dochutíme solí. Ale opatrně, tuňák i sušená rajčata jsou docela slaná. Úplně nakonec vmícháme Galbani mozzarellu, kterou jsme si nakrájeli na malé kostičky. Troubu si rozpálíme na 180 stupňů, zapékací mističky nebo pekáč vymažeme olejem a naplníme pohankovou směsí. Zapékáme na horkovzduch asi 20 minut.