Mozz chutné recepty

Zapékané lasagne

Obtížnost Střední
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 3 balení Galbani Mozzarelly, každé o 125 g
  • 250 g vaječných lasagní
  • 500 g boloňské omáčky
  • 100 g nastrouhaného parmazánu Parmigiano Reggiano D. O. P.
  • 30 g másla
  • sůl a pepř podle chuti

 

Na boloňskou omáčku:

  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 sklenka červeného vína
  • 500 g mletého masa (nejlépe polovina hovězího a druhá polovina vepřového)
  • 250 ml rajčatové omáčky (nebo 30 g rajského protlaku)
  • olivový olej
  • oříšek másla
  • sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

Očištěnou a nakrájenou cibuli, mrkev a celer orestujte na pánvi ve směsi oleje a másla. Přidejte mleté maso a několik minut při vysoké teplotě zprudka opékejte. Přilijte červené víno a při stále vysoké teplotě ho nechte odpařit.

 

Přijdete rajčatovou omáčku (nebo rajský protlak rozpuštěný v troše vývaru), vývar, pepř, sůl a za občasného míchání a dolévání zbytku vývaru vařte v částečně zakryté pánvi alespoň 2 hodiny.

 

Zapékací nádobu vyložte pečicím papírem a pak střídejte vrstvu těstovin, vrstvu boloňské omáčky a na drobné kousky pokrájenou mozzarellu. Zakončete vrstvou mozzarelly, posypte nastrouhaným parmazánem a poklaďte kousíčky másla. Pečte 40 minut při 200 °C.