Mozz chutné recepty

Pravé italské tiramisu

Obtížnost Nízká
Doba vaření 15 - 30 minut
Počet osob 6 osob

Ingredience

  • 500 g Galbani Mascarpone
  • 40 cukrářských piškotů
  • 2 lžíce amaretta (italský likér)
  • 2 šálky kávy
  • 5 lžic cukru
  • 5 vajec
  • kakao

Postup přípravy

Šlehejte žloutky s cukrem tak dlouho, až směs zbělá, pak do nich důkladně vmíchejte mascarpone. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a zlehka ho do směsi zapracujte. Vychladlou kávu s amarettem vlijte do misky a rychle v ní namáčejte cukrářské piškoty. Polovinou piškotů poklaďte dno zapékací nádoby, na ně rozprostřete vrstvu z poloviny mascarponového krému a opět pokryjte vrstvou máčených piškotů. Poslední vrstva je krémová. Uložte alespoň na 3 hodiny (ideálně na 12 hodin) do chladničky. Před servírováním jemně posypte kakaem.