Mozz chutné recepty

Bramborový timbál

Obtížnost Střední
Doba vaření 45 - 60 minut
Počet osob

Ingredience

  • 1,5 kg brambor
  • 3 balení mozzarelly Galbani 125 g
  • 100 g parmezánu
  • 100 g prosciutta cotta
  • 100 g prosciutta cruda
  • 1 vejce
  • sůl
  • strouhanka

Postup přípravy

Uvařte brambory a ještě horké je rozmačkejte, nechte vychladnout, osolte, přidejte vejce a promíchejte. Pokrájejte šunku a dvě mozzarelly na menší kousky, přidejte k bramborám a znovu zamíchejte. Zapékací mísu vymažte olejem a vysypte trochou strouhanky. Polovinou bramborové směsi pokryjte dno a tuto vrstvu zasypte poslední nakrájenou mozzarellou. Následně přidejte zbytek bramborové směsi a posypte ji parmezánem, trochou strouhanky a přidejte plátky másla. Pečte při 240 stupních 20–25 minut.