Mozz chutné recepty

Jablečný koláč s mascarpone

Obtížnost Nízká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 8 osob

Ingredience

250 g mascarpone

250 g mouky

150 g cukru

4 vejce

1 sáček kypřicího prášku do pečiva

3 jablka Golden

máslo na vymazání

Postup přípravy

Oddělte bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte pevný sníh a žloutky utřete s cukrem. Dřevěnou měchačkou přidejte mascarpone a míchejte, dokud se s nimi mascarpone zcela nespojí. Až bude směs krémová a hladká, přidejte prosetou mouku s kypřícím práškem a dále opatrně míchejte dřevěnou měchačkou. Jablka oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, pečlivě vmíchejte do směsi. Na závěr přelijte do koláčové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Vložte do předehřáté trouby a pečte hodinu při 180 stupních.