Mozz chutné recepty

Muffiny

Obtížnost Střední
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

Na muffiny:

  • 130 g mouky
  • 70 g cukru
  • 1 vejce
  • 60 g másla
  • 120 g bílého jogurtu
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce tmavého kakaového prášku
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • červené potravinářské barvivo

Na omáčku:

  • 200 g cukru a 300 ml vody
  • 1 vanilkový lusk

Na krém:

  • 250 g mascarpone Galbani
  • lžíce medu
  • smetana

Na ozdobu:

  • ganache z tmavé čokolády
  • poleva z lesních plodů
  • jahody

Postup přípravy

Příprava červených muffinů:

Začněte vařit vodu, do které jste předtím přidali cukr a vanilkový lusk. Vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí, a následně nechte chladnou, aniž byste vanilkový lusk po dobu 30 minut odstranili.

Muffiny připravte rozmixováním vejce a cukru elektrickým mixérem. Jakmile je směs světlá, přidejte změklé kostičky másla.

V další nádobě promíchejte bílý jogurt s potravinářským barvivem. Následně přidejte do připravené směsi.

Přisypte mouku, tmavý kakaový prášek a prášek do pečiva. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.

Směs nalijte do formiček o průměru cca 10 cm a pečte 20 minut v troubě na 180 °C. 

 

Příprava krému:

Pomocí elektrického mixéru ušlehejte dohladka mascarpone Galbani se smetanou a medem.

 

Kompletace muffinů:

Jakmile jsou upečené a vystydlé, rozkrojte vodorovně červené muffiny na poloviny. Obě části namočte do omáčky a naplňte krémem. Trochu si jej ponechte ještě na dozdobení.

Krémem, který vám zbyl, naplňte cukrářský sáček, opatřete jej špičkou ve tvaru hvězdičky a ozdobte vršky muffinů trochou krému a jahodou.

Na mističky naaranžujte lůžka z čokoládového ganache a rovnoměrně rozmístěné kapky polevy z lesních plodů. Na ganache doprostřed misek umístěte muffiny a servírujte.