Mozz chutné recepty

Omeleta s houbami a mozzarellou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 45 - 60 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 6 vajec
  • 300 g čerstvých hub
  • 2 balení Galbani Mozzarelly 125 g (případně Galbani
  • Mozzarelly Light 125 g)
  • ½ skleničky suchého bílého vína
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • muškátový oříšek
  • 1 stroužek česneku
  • pažitka

Postup přípravy

Houby očistěte a podélně nakrájejte. Pět minut restujte ve větším množství extra panenského olivového oleje spolu se stroužkem česneku. Zalijte bílým vínem a mírně povařte, až se tekutina odpaří. Mozzarellu nakrájejte na tenké proužky. V misce vidličkou mírně našlehejte vejce, žloutky rozbijte, ale do bílků je zamíchejte pouze velmi lehce, aby se omeleta při smažení příliš nevzdouvala.

 

Na pánvi rozpusťte oříšek másla, přidejte čtvrtinu rozšlehaných vajec a dvě minuty smažte při střední teplotě. Poté do středu omelety přidejte čtvrtinu hub a čtvrtinu mozzarelly a omeletu přeložte do tvaru půlměsíce. Nechte smažit při mírné teplotě ještě tři minuty. Stejně pokračujte i při přípravě dalších tří porcí. Omeletu podávejte teplou a posypanou pažitkou.