Mozz chutné recepty

Pečené lilkové rolky

Obtížnost Nízká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 100 g Galbani Mozzarella Mini
  • 80 g Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 300 g cherry rajčat
  • 2 lilky
  • strouhanka
  • stroužek česneku
  • lístky bazalky
  • větvička tymiánu
  • muškátový oříšek
  • olivový olej

Postup přípravy

Lilek podélně nakrájejte na tenké plátky, orestujte na troše oleje, osolte a odložte na ubrousky, které vsáknou přebytečný tuk. Směs na rolky připravte z rozpůlených cherry rajčátek. Osolte je, opepřete a asi 10 minut na středním ohni restujte na olivovém oleji s lístky bazalky, stroužkem česneku a větvičkou tymiánu.

 

Nádivku vytvořte smícháním ricotty s mozzarellou nakrájenou na kostky, strouhankou, parmezánem a muškátovým oříškem. Dle chuti ji osolte a opepřete. Na každý plátek lilku dejte lžíci nádivky a smotejte, aby vznikla rolka. Rolky naskládejte do vymazané zapékací misky s troškou extra panenského olivového oleje a pokryjte směsí z cherry rajčátek. Posypte parmazánem a pečte při 180 °C asi 20 minut.