Mozz chutné recepty

Pečené plněné papriky

Obtížnost Střední
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 250 g Galbani Mozzarella
  • 250 g Galbani Ricotta
  • Parmezán Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 4 lístky šalvěje
  • 6 lístků máty
  • 12 paprik
  • 2 vejce
  • větvička čerstvého rozmarýnu
  • stonek čerstvé petržele
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup přípravy

Z paprik odstraňte stopky, zrníčka a bílé části. Dbejte, aby lusky zůstaly celé. Poté najemno nakrájejte bylinky a smíchejte je s ricottou, nakrájenou mozzarellou a vejci. Přidejte hoblinky nastrouhaného parmezánu a dochuťte solí a černým pepřem. Poté touto nádivkou naplňte lusky a pečte je v předehřáté troubě
při 170 °C přibližně 90 minut. Servírujte teplé.