Mozz chutné recepty

Rolovaná frittata s chřestem a mozzarellou

Obtížnost Střední
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob

Ingredience

  • 2 balení mozzarelly Galbani 125 g
  • 20 g strouhaného parmezánu Galbani
  • 6 velkých vajec
  • 500 g čerstvého chřestu
  • 1 šalotka
  • ½ červené cibule Tropea
  • olivový olej
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř

Postup přípravy

Ve velké míse rozmíchejte vajíčka, přisypte parmezán, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Zapékací mísu čtvercového nebo obdélníkového tvaru vyložte pečicím papírem a vajíčka do ní vlijte. Dejte zapéct do předehřáté trouby na 15 minut a 180 °C. Mezitím nakrájejte mozzarellu na plátky a dejte stranou. Chřest omyjte, oloupejte stonky a vařte v hrnci špičkami nahoru zhruba 10 minut.

Na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a šalotku, přidejte povařený chřest spolu se lžičkou vody z hrnce, ve kterém jste ho vařili, osolte, opepřete a nechce vařit dalších 10 minut na mírném ohni. Obsah pánve následně přendejte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte hustou a krémovou směs. Omeletu vyndejte z trouby, rozložte po jejím povrchu plátky mozzarelly a překryjte chřestovou směsí. Opatrně zarolujte, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit do lednice. Servírujte studené.