Mozz chutné recepty

Tiramisu s hruškami a čokoládou

Obtížnost Střední
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 250 g Galbani Mascarpone
  • 100 g hořké čokolády
  • 4 hrušky
  • balíček cukrářských trubiček
  • balení čokoládových hoblinek

Postup přípravy

Oloupejte hrušky a nakrájejte je na plátky. Důkladně našlehejte mascarpone, poté do něj nalijte rozpuštěnou čokoládu a zlehka zamíchejte, aby se vytvořila nadýchaná pěna. Vsypte polovinu sáčku čokoládových hoblinek a opět promíchejte. Cukrářské trubičky rozdrťte na kousky a nasypte je v přiměřené vrstvě na dno vhodné nádoby. Na ně položte vrstvu nakrájených hrušek, poté vrstvu směsi s mascarpone a vše posypte zbytkem trubiček. Dejte na 12 až 24 hodin do chladničky. Servírujte posypané čokoládovými hoblinkami.

Tip: Pro milovníky čokolády je možné nahradit hoblinky celými kousky!