Nejnovější aktuality

20.10.2017

Zapékáme!

Výhodou zapečených jídel je jejich relativně snadná příprava a bohatá plná chuť, což ocení jak samotní kuchaři, tak následně i vděční strávníci.

Přemýšlíte o klasických zapečených těstovinách nebo francouzských bramborách? Rozhodně se nemusíte omezovat jen na známé pokrmy české kuchyně. Připravili jsme pro vás jednoduchý přehled toho, co všechno můžete zapéct. Inspirujte se.

Těstoviny

Těstoviny jsou vděčnou surovinou, která se skvěle hodí do zapékacích mís. Zapékat můžete téměř všechny druhy.

Vyzkoušejte tradiční lasagne bolognese. Příprava je sice o něco náročnější, ale výsledek rozhodně stojí za to! Těstovinové pláty nemusíte prokládat jen klasickou boloňskou omáčkou, můžete ji nahradit třeba kuřecím masem, špenátem nebo bezmasou zeleninovou směsí. Rozhodně ale nezapomeňte na mozzarellu.

Lasagne nejsou jedinou těstovinou, která se hodí k zapékání, výborně vám poslouží třeba i penne. Odlehčenější italskou specialitu představují penne po sorentinsku, kde se výborně doplňují chutě rajčat, česneku a tymiánu.

Zelenina

Lilek, cuketa nebo paprika, to je zelenina, která si přímo říká o zapečení. Vybírat můžete z nepřeberného množství receptů – s mletým hovězím, s kuřecím masem, s bešamelem, s rajčatovým pyré, se sýrem,… My vám představujeme ověřené stálice italského kulinářského nebe. Vegetariáni, ale nejen oni, si pochutnají na zapečených lilkách plněných ricottou. Tři druhy sýra, česnek a kapary. Kdo by odolal?

Dáváte přednost výrazné chuti pečených plněných paprik? Pak vás jistě zaujme znamenitá kombinace rozteklého sýra, paprik a čerstvého koření. Tato chuťovka se skvěle hodí jako pohoštění na večerní posezení s rodinou či přáteli.

Teď už nezbývá než vymazat zapékací mísy, naskládat suroviny, zapéct a pořádně si pochutnat!

Křišťálově čistá voda, intenzivní modrá barva, monumentální hory a dech beroucí výhledy. Vydejte se na jarní […]

S přicházejícím jarem se v nás začínají probouzet cestovatelské choutky. Ještě před tím, než se příroda pořádně zbarví, […]

V průvodcích se dozvíte, že nejvhodnější dobou pro návštěvu Florencie je jaro nebo začátek podzimu. Pokud se […]