Nejnovější aktuality

27.9.2017

Prodlužte si léto na Sicílii

Vydejte se prozkoumat krásy Sicílie a rozlučte se s létem, jak se sluší a patří.

Rozmanitý ostrov nabízí vše, co byste na dovolené mohli vyhledávat – krásné pláže, starobylá města, horské vesnice, fascinující přírodu a samozřejmě nechybí ani vynikající jídlo a pití.

 

SRDCE SICÍLIE

Pokud byste rádi poznali opravdu ryzí Sicílii, vydejte se do jejího srdce – hlavního města Palerma. Projděte se klikatými, stinnými uličkami, kde na každém rohu pulzuje jižanský temperament.

Opravdu živo je zvláště na palermském tržišti zvaném Vucciria. Toto rušné místo si rozhodně nesmíte nechat ujít, neboť zde můžete ochutnat gastronomické skvosty, jako na příklad vařenou sépii, chobotnici nebo mečouna na grilu. Na trh se vydejte, i když zrovna nemáte hlad, stačí se jen kochat barvami, čerstvým zbožím, trhovci a hektickou atmosférou tak typickou pro italská tržiště.

 

CO NA SICÍLII OCHUTNAT

Sicilská kultura je ovlivněna arabskými vlivy, což se projevuje i v tamní kuchyni. Na ostrově se často setkáte s pikantní, kyselou či sladkou úpravou jídla. Arabům ostrov vděčí za cassatu, sladký mražený desert, nebo medové mandlové řezy zvané cubbaita. Z mandlí se rovněž vyrábí velmi oblíbená sicilská cukrovinka biscotti di mandorle, kterou si výborně vychutnáte společně s italskou kávou.

 

Máte slabost pro dary moře? Pak pro vás bude Sicílie opravdovým rájem. Místní specialitou je nadívaný mečoun, v jídelním lístku ho hledejte pod jménem braccioli di pesce spada.

 

Až bude odpolední sluníčko ještě pěkně žhnout, možná budete potřebovat osvěžení, v tom případě sáhněte po vyhlášených sicilských citronech. Můžete je jíst jen tak, anebo je přidat do vašeho oblíbeného nápoje. Jejich chuť je lahodně svěží. Uvidíte sami!

Křišťálově čistá voda, intenzivní modrá barva, monumentální hory a dech beroucí výhledy. Vydejte se na jarní […]

S přicházejícím jarem se v nás začínají probouzet cestovatelské choutky. Ještě před tím, než se příroda pořádně zbarví, […]

V průvodcích se dozvíte, že nejvhodnější dobou pro návštěvu Florencie je jaro nebo začátek podzimu. Pokud se […]