Nejnovější aktuality

28.6.2018

Mořem omývané Bogliasco

A Bogliasco znáte? Ne? No, tak se pojďme seznámit… Bogliasco je malé městečko ležící v Janovském zálivu na pobřeží Ligurského moře. Jeho rozloha činí jen 4,4 km² a žije v něm okolo 4500 obyvatel. Ideální místo na klidný letní výlet, co říkáte?

 

 

Kdy vyrazit?

 

Vhodným měsícem na návštěvu Bogliasca a celé Ligurské riviéry je srpen. Ačkoli má touto dobou dovolenou i řada Italů, nebojte se, že byste na plážích bojovali o místo. Překrásné pláže městečka jsou skvělým místem pro chvíle dovolenkového relaxu. V srpnu se rovněž koná řada slavností, ať už oslav moře doprovázených ohňostroji, koncertů, nebo církevních obřadů. Když budete mít štěstí, tak můžete zažít tu pravou italskou atmosféru společně s místními.

 

 

Kam na výlet?

 

Kromě pohodového koupání nabízí Bogliasco i řadu historických památek. Za návštěvu rozhodně stojí kostel Natività di Maria Santissima nebo originální most ze 13. století. Až budete mít městečko prochozené křížem krážem, vydejte se do 11 kilometrů vzdáleného hlavního města Ligurie – Janova. Kde, vedle jednoho z největších přístavů Středomoří, můžete obdivovat i historické centrum, jehož část je zapsána na seznam světového dědictví UNESCO.

 

 

Co ochutnat?

 

Ligurská kuchyně je založena především na darech moře. Neváhejte si tedy pochutnat na těch nejčerstvějších specialitách. K dobrému jídlu samozřejmě patří dobré víno, které se v regionu pěstuje. Vyzkoušet můžete třeba tradiční odrůdu pigato.

 

Přejeme vám to nejchutnější léto!

Slunečné počasí, teploty okolo příjemných 26 stupňů, moře ještě vyhřáté z právě končícího léta, turistická sezona na sklonku, příjemní lidé, skvělé jídlo a pití. Lákavá představa, že? Nenechte si se začínajícím podzimem zkazit náladu a vydejte se za posledními paprsky jihoevropského léta do italské Kalábrie.

Schovávali jste si dovolenou až na září? Nebo jste se o prázdninách zkrátka jenom dostatečně nenabažili moře a plážové pohody? Pak nezbývá než vyrazit za nekonečnými zlatými plážemi na italské pobřeží Jaderského moře. Představujeme kouzelné městečko Grado, kde si přijde na své celá rodina.

Na kole, na motorce nebo po svých… Ať už zvolíte jakoukoli variantu, scenérie průsmyku Passo di Giau vám rozhodně vezme dech. Vydejte se do italských Dolomit objevit tuto jedinečnou podívanou.

Prázdniny nekončí! Pokud přemýšlíte, kam letos v létě ještě vyrazit, máme pro vás několik tipů na krásné […]