2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
4 masitá rajčata
40 g rajčatové pasty doppio
2 sladké chilli papričky
150 ml bílého vína
sůl
600 g těstovin farfalle
140 g loupaných krevet velikosti 31/40
20 g listové petržele
30 g másla
1 balení Galbani Mozzarella Perline
1 snítka bazalky
1. Na lžíci olivového oleje orestujte 2 stroužky nasekaného česneku, 4 nakrájená masitá rajčata, 40 g rajčatové pasty doppio a 2 sladké chilli papričky nakrájené na kolečka. Podlijte 150 ml bílého vína, nechte odpařit alkohol a vařte asi 10 minut. Omáčku krátce promixujte, aby zůstala lehce hrubá.
2. Ve vroucí osolené vodě uvařte podle návodu 600 g těstovin farfalle na skus, přibližně 8 minut.
3. Na pánvi se zbytkem olivového oleje krátce orestujte 140 g loupaných krevet, přidejte připravenou omáčku a scezené těstoviny. Promíchejte, zjemněte 30 g másla, posypte 20 g nasekané listové petržele a dochuťte.
4. Podávejte v hlubokých talířích s kuličkami Galbani Mozzarella Perline a snítkou bazalky.