Mozz chutné recepty

Italské rizoto z červené řepy

Obtížnost Střední
Doba vaření 15 - 30 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

400 g konfitované červené řepy
30 ml olivového oleje
2 šalotky
400 g rýže na rizoto
150 ml bílého vína
500 ml zeleninového vývaru
250 g Galbani Mascarpone
80 g parmazánu
50 g listové petržele
30 ml řepkového oleje
25 kusů Galbani Mozzarella Perline
30 g piniových ořechů
10 g řeřichy

Postup přípravy

1. Na jemné pyré rozmixujte 200 g konfitované červené řepy.

 

2. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte 2 najemno nakrájené šalotky. Přisypte 400 g rýže a krátce orestujte. Podlijte 150 ml bílého vína a nechte odpařit alkohol.

 

3. Poté postupně přilévejte 500 ml zeleninového vývaru a na mírném ohni vařte za občasného míchání přibližně 14 minut, dokud není rýže téměř měkká. Nakonec vmíchejte pyré z řepy, 250 g Galbani Mascarpone, 80 g jemně nastrouhaného parmazánu a zbytek olivového oleje.

 

4. Před podáváním rozmixujte 50 g hladkolisté petržele s 30 ml řepkového oleje dohladka a případně přeceďte přes jemné sítko. Hotové rizoto servírujte dozdobené na kostičky nakrájenou zbylou řepou, 25 kusy Galbani Mozzarelly Perline, 30 g piniových ořechů, zakápnuté petrželovým olejem a ozdobené čerstvou řeřichou.

Video