Cannelloni s ricottou, šunkou, rajčaty a parmezánem – pestrobarevná paleta podzimu na vašem talíři
Představte si úžasné koláže barev, které nám na podzim předvádí lesy. A takovou nádheru si teď můžete připravit i doma: nažloutlé cannelloni, růžová šunka, sem tam zelený lístek bazalky a do toho vzdorná rajčatová červeň. Jemný parmezánový závoj zlehka zahalí a doplní tuhle úžasnou symfonii barev a chutí stejně jako lehký ranní opar mlhy pestrobarevné stromy.
Cannelloni s ricottou, šunkou, rajčaty a parmezánem
4 porce, 1 hodina, obtížnost 3/5
Ingredience:
- 1 balení lasagní (nebo hotových cannelloni)
- 500 g ricotty Galbani (2 balení)
- 100 g šunky vcelku
- 250 ml rajčatové omáčky
- 40 g parmezánu Galbani
- sůl a pepř
- muškátový oříšek (dle chuti)
- několik lístků bazalky
Pláty lasagní uvařte ve velkém hrnci v osolené vodě. Vařte je jen chvíli, dokud nezměknou. Pak je zchlaďte ve studené vodě a každý plát překrojte uprostřed tak, abyste dostali dva čtverce. Připravte si náplň: ricottu smíchejte se šunkou nakrájenou na drobné kostičky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Směs poklaďte na pláty lasagní a zarolujte, abyste získali cannelloni (snazší variantou je plnit už zakoupené cannelloni). Nalijte trochu rajčatové omáčky na dno zapékací mísy, přidejte připravené cannelloni, zalijte je zbytkem omáčky, posypte parmezánem a dozdobte bazalkou. Pečte v troubě na 190 °C zhruba 20 minut. Podávejte horké.