Pizza – královna italské kuchyně
HISTORIE
Za prvopočátky pizzy se můžeme vypravit do starověkého Egypta, kde Egypťané připravovali pokrm v podobě jednoduchých plochých koláčů. Tento recept od nich později převzali Římané, kteří ho začali postupně upravovat. Do podoby, kterou známe dnes, se pizza dostala v průběhu 18. století. V této době také vznikaly první pizzerie. Nejznámější pizza na světě – pizza Margherita – byla poprvé upečena v Neapoli v roce 1889. Nedlouho předtím sjednocená Itálie chtěla uctít královnu Margheritu, která ji navštívila, a tak místní kuchař Rafael Esposito vymyslel pizzu v italských národních barvách: červené (rajče), zelené (bazalka) a bílé (sýr).
Chcete poznat dobrou pizzerii? Zaměřte se na chuť tamní Margherity, ta odhalí pravého mistra pizzaře.
DOMÁCÍ PIZZA
O vytvoření domácí pizzy se pokouší mnozí. A není divu, povedená domácí pizza může být opravdovou lahůdkou, kterou zajisté ocení všichni strávníci. Upéct chutnou autentickou pizzu je umění. Už jste se o něco takového pokoušeli? Jak jste dopadli? My se můžeme pochlubit, že se nám domácí pizza povedla hned napoprvé. Nechte se inspirovat našimi recepty a staňte se mistrem pizzy! Recepty na chutnou pizzu, které zvládnou i pizzaři začátečníci, naleznete zde. Tak s chutí do toho!