Rozpusťte pivní kvasnice a cukr v šálku s teplou vodou a sůl v jiném šálku. Nasypte mouku na pracovní plochu a udělejte v ní důlek. Do něj nalijte vodu s kvasnicemi, vodu se solí a olej. Začněte energicky hníst těsto. Když je třeba, přidejte vodu nebo mouku. Nepřestávejte, dokud nevytvoříte hladké a pružné těsto. Poté nasypte na dno mísy mouku, vložte do ní těsto, přikryjte utěrkou a nechte kynout alespoň hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Následně ho rozdělte na čtyři díly a z každého rozválejte placku tak silnou, jak to máte rádi. Placky potřete rajčatovým protlakem ochuceným špetkou soli a extra panenským olivovým olejem. Do omáčky nasypte kostičky mozzarelly. Pizzu ozdobte lístky bazalky, zakápněte olivovým olejem a pečte při 220 °C, dokud těsto nezezlátne (asi 15 minut).