Mozz chutné recepty

Vepřová saltimbocca

Obtížnost Nízká
Doba vaření 45 - 60 minut
Počet osob 2 osoby

Ingredience

250 g mozzarelly Galbani
500 g vepřové panenky
200 g hladké mouky
6 plátků prosciutta cruda
olivový olej
svazeček šalvěje
sůl
pepř

Postup přípravy

Očištěný šál vepřové panenky rozkrojte podélně na dvě poloviny. Získané plátky masa poté lehce naklepejte, obalte v hladké mouce, osolte, opepřete a smažte na olivovém oleji. Přibližně po pěti minutách přesuňte maso z pánve zpět na prkénko pro další úpravu. Na první plátek vepřového poklaďte nakrájenou mozzarellu Galbani spolu se snítkou voňavé šalvěje a přikryjte druhým kouskem masa. Vzniklý „sendvič“ poté zabalte do prosciutta a vraťte na rozpálenou pánev. Tam jej ponechte do doby, než mozzarella uvnitř dostatečně roztaje a prosciutto na povrchu získá zlatavou barvu. Před podáváním rozpulte a servírujte s ciabattou či malým salátkem.

 

Video