Mozz chutné recepty

Krokety s rajčatovobazalkovým dipem

Obtížnost Střední
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 2 osoby

Ingredience

1 stroužek česneku
1 šalotka
1 lžíce olivového oleje
200 g rajčatového protlaku
Sůl, pepř
1 hrst čerstvé bazalky
50 g hladké mouky
1 vejce
100 ml podmáslí
100 g strouhanky
½ lžičky oregana
150 g Galbani Mozzarella Mini
1 l řepkového oleje

Postup přípravy

1. Česnek a šalotku očistěte. Česnek nasekejte najemno a šalotku nakrájejte na kostičky. Na rozpálenou pánev dejte olivový olej a česnek a šalotku mírně orestujte. Zalijte rajčatovým protlakem, osolte, opepřete a na mírném stupni vaření 5 minut povařte.
2. Polovinu bazalky nasekejte, a nakonec promíchejte s uvařeným rajčatovým dipem. Přendejte do misky a dejte stranou.
3. Do jedné mísy vsypte mouku, přidejte vejce, podmáslí, osolte a opepřete. Rozmíchejte vše na hladké těstíčko. Do druhé mísy vsypte strouhanku a promíchejte s oreganem.
4. Galbani Mozzarellu Mini slijte z nálevu a kuličky opatrně osušte papírovými utěrkami. Každou kuličku nejprve obalte v těstíčku a následně v ochucené strouhance. Postup opakujte celkem třikrát, aby vznikla krustička.

Video