Mozz chutné recepty

Toust s mozzarellou, drcenými rajčaty a ančovičkami

Obtížnost Nízká
Doba vaření 15 - 30 minut
Počet osob 2 osoby

Ingredience

  • 125 g Galbani Mozzarella di latte di Bufala
  • 400 g sterilované cizrny
  • 120 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 plátky žitného chleba
  • 8 filetů ančoviček v oleji
  • 2 rajčata
  • citronová šťáva
  • stroužek česneku
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup přípravy

Mozzarellu nechte dokonale odkapat a nakrájejte ji na 6 plátků. Vytvořte nepravý hummus – do mixéru dejte cizrnu s trochou nálevu, citronovou šťávu, rozmačkaný česnek a olivový olej, rozmixujte dohladka (v případě potřeby přilijte vodu), osolte a opepřete. Oloupejte rajčata a nakrájejte je na co nejmenší kousíčky. Krajíčky chleba potřete hummusem, na něj dejte plátky mozzarelly, ozdobte řádkem nakrájených rajčat a vše překryjte plátky ančoviček. Tousty korunujte čerstvě namletým pepřem.