Mozz chutné recepty

Těstoviny penne po sorentinsku

Obtížnost Střední
Doba vaření 45 - 60 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 350 g hladkých těstovin penne
  • 600 g hodně zralých oválných rajčat
  • 2–3 balení Galbani Mozzarelly (125 g)
  • 2 polévkové lžíce strouhaného parmazánu Parmigiano Reggiano D. O. P.
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • oregano a bazalka podle chuti
  • sůl a pepř

Postup přípravy

Rajčata ponořte na několik sekund do vroucí vody, pak opláchněte pod studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na hrubo. Na rozpáleném oleji na pánvi nechejte zesklovatět nakrájený česnek. Přidejte rajčata, osolte, opepřete, ochuťte špetkou oregana a několika lístky bazalky. Vařte při vysoké teplotě asi 15 minut.

 

Mezitím nechte uvařit těstoviny. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky. Těstoviny uvařené na skus (al dente) sceďte a pak je vyklopte do olejem zlehka vymazané skleněné zapékací misky. Pokryjte nejprve plátky mozzarelly, poté rajčatovou omáčkou a nakonec poprašte parmazánem. Pečte 10 minut na 200 °C, dokud se mozzarella zcela nerozpustí a spolu s rajčaty nevytvoří hustou voňavou omáčku. Podávejte horké.