Rajčata ponořte na několik sekund do vroucí vody, pak opláchněte pod studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na hrubo. Na rozpáleném oleji na pánvi nechejte zesklovatět nakrájený česnek. Přidejte rajčata, osolte, opepřete, ochuťte špetkou oregana a několika lístky bazalky. Vařte při vysoké teplotě asi 15 minut.
Mezitím nechte uvařit těstoviny. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky. Těstoviny uvařené na skus (al dente) sceďte a pak je vyklopte do olejem zlehka vymazané skleněné zapékací misky. Pokryjte nejprve plátky mozzarelly, poté rajčatovou omáčkou a nakonec poprašte parmazánem. Pečte 10 minut na 200 °C, dokud se mozzarella zcela nerozpustí a spolu s rajčaty nevytvoří hustou voňavou omáčku. Podávejte horké.