Mozz chutné recepty

Ravioly plněné tekutým parmazánem a sypané šunkovou drobenkou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 100 g Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 100 g šlehačky
  • 400 g těsta
  • sůl
  • pepř
  • 80 g másla
  • 8 plátků prosciutto crudo
  • 50 g strouhanky

Postup přípravy

6 plátků šunky vložíme do trouby na 90°C, až získá křupavou konzistenci. Potom ji rukama rozemneme na kousky a prohodíme na pánvi se strouhankou, dokud nebude směs křupavá.

 

V hrnci svaříme smetanu, přidáme parmazán a rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence. Vložíme do lednice a necháme vychladit. Po vychlazení vložíme do cukrářského pytle. Z  těsta připravíme ravioly, které naplníme krémem.

 

Ravioly vaříme cca 2 minuty, dokud parmazán nezíská tekutou konzistenci. Na pánvi rozehřejeme máslo, do kterého vložíme 2 plátky šunky a trochu vody. Jakmile nám směs začne redukovat, šunku vyjmeme. Opatrně promícháme s raviolami, abychom je neponičili. Uvařené ravioly pokládáme kolem masa na talíř a servírujeme sypané šunkovou drobenkou, jako se to dělá s parmazánem.