Mozz chutné recepty

Nepečený ricottový dort

Obtížnost Nízká
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 4 osoby, 8 osob

Ingredience

Základní těsto:

200 g celozrnných sušenek

100 g rozpuštěného másla

2 lžíce medu

 

Ricottová náplň:

2 balení Galbani Ricotta 250 g

150 g cukru

200 g smetany ke šlehání

1 lžíce vanilkového cukru

 

K ozdobení:

čerstvé ovoce dle chuti

čokoláda

 

Postup přípravy

Sušenky rozdrťte na drobno a smíchejte je s rozpuštěným máslem a medem. Směs vymíchejte do tuhého těsta a vtlačte do dortové formy. Ve velké míse smíchejte ricottu s vyšlehanou smetanou, přidejte cukr a vanilkový cukr. Náplň rovnoměrně rozetřete na předem připravené těsto. Dort ozdobte čokoládou a ovocem podle chuti.