Mozz chutné recepty

Nočky s malinovou omáčkou

Obtížnost Střední
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

3 plátky želatiny
150 g bílé čokolády
100 ml smetany 31 %
250 g malin
50 g cukru krupice
2 ½ bio citronu
250 g Galbani Mascarpone
100 g zakysané smetany
70 g cukru moučky
½ lžíce vanilkového extraktu
4 lžíce nesolených pistácií
50 g červeného rybízu

Postup přípravy

1. Tři plátky želatiny namočte do studené vody.

 

2. Nasekejte 70 g bílé čokolády na kousky a vložte je do vyšší nádoby.

 

3. Přiveďte k varu 100 ml smetany 31 % a rozpusťte v ní nabobtnalou želatinu. Ještě horkou směs nalijte na kousky čokolády. Nechte 1 minutu stát, pak promixujte tyčovým mixérem v hladkou směs a nechte vychladit v lednici.

 

4. Svařte 200 g očištěných malin s 50 g cukru krupice a lžící vymačkané citronové šťávy do zhoustnutí, přelijte přes sítko do misky a nechte vychladit.

 

5. V míse robotu pomocí balonové metly vyšlehejte 250 g Galbani Mascarpone, smetanovočokoládovou směs se želatinou, 100 g zakysané smetany, 70 g moučkového cukru, ½ lžíce vanilkového extraktu a šťávu a nastrouhanou kůru ze dvou dobře omytých bio citronů do hladkého krému. Směs nechte opět dokonale vychladit.

 

6. Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpusťte 80 g bílé čokolády. V tenké vrstvě ji naneste na pečicí papír, posypte sekanými pistáciemi a nechte ztuhnout. Z vychlazeného krému vykrajujte pomocí dvou polévkových lžic úhledné noky, umístěte je na talíř, přelijte chlazenou malinovou omáčkou a podávejte s čerstvými malinami a rybízem. Nakonec dozdobte nalámanou oříškovou bílou čokoládou. Buon Appetito!

Video