Mozz chutné recepty

Podzimní polévka s dýní a mozzarellou

Obtížnost Střední
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 2 osoby

Ingredience

  • 150 g hnědé rýže
  • 130 g dýně
  • 50 g cibule
  • 1 balení mozzarelly Galbani 125 g
  • 1,3 l zeleninového vývaru
  • 1 malá mrkev
  • 2 středně velké brambory
  • 2 – 3 krajíce chleba (nemusí být)
  • čerstvý rozmarýn
  • sůl a pepř
  • extra panenský olivový olej

Postup přípravy

Brambory, dýni a mrkev nakrájejte na kostičky. Rozpalte v hrnci dvě lžíce olivového oleje a osmahněte na něm cibulku dozlatova, poté přidejte zeleninu, vlijte do hrnce 600 ml zeleninového vývaru a vařte pod pokličkou na mírném ohni zhruba 30 minut. Po 30 minutách rozmixujte zeleninu tyčovým mixérem, přidejte do polévky propranou rýži, dolijte zbylým vývarem a za občasného míchání povařte pod pokličkou dalších 30 – 40 minut. Následně přidejte sůl, pepř a rozmarýn. Když je polévka hotová, naservírujte ji do talířů a ozdobte plátky mozzarelly, lehce pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvě namletým pepřem. Podávejte dle chuti – samotné, nebo s chlebem.