Mozz chutné recepty

Salát s tuňákem, mozzarellou a paprikami

Obtížnost Nízká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 200 g Galbani Mozzarelly
  • 50 g rokety (lze použít i rukolu)
  • 50 g čerstvého polníčku
  • 3 velká rajčata
  • 150 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 červená paprika
  • 50 g kaparů
  • 6 lístků bazalky
  • 2 sardele v oleji
  • 1 polévková lžíce balzamikového octa
  • sůl, bílý pepř, olej

Postup přípravy

Papriku omyjte a osušte a na 15 minut vložte péct do trouby při 180 °C. Mezitím si připravte a na plátky nakrájejte rajčata a mozzarellu. Tuňáka z konzervy slijte a nechte okapat. Horkou papriku přendejte do hliníkové misky a přikryjte potravinovou fólií. Nechejte 10 minut ochladit a pak opatrně z papriky odstraňte slupku a všechna semínka.

 

Dužinu nakrájejte na tenké proužky a ponechte na pozdější použití. Roketu a polníček důkladně osušte. Vložte do servírovací mísy, do středu mísy umístěte papriku a tuňáka, kolem naskládejte střídavě dílky rajčat a mozzarelly.

 

V malé misce smíchejte na jemno nasekané kapary, sardelky a bazalku. Přidejte špetku soli a bílého pepře, balzamikový ocet a důkladně promíchejte. Poté jednou rukou pomalu přilévejte extra panenský olivový olej a druhou míchejte, až se vytvoří světlá krémová směs. Zálivku použijte na salát podle chuti.