Mozz chutné recepty

Cannelloni s mozzarellou a špenátem

Obtížnost Střední
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 2 osoby

Ingredience

  • 1 balení těstovin cannelloni
  • 2 balení mozzarelly Galbani
  • 1 balení ricotty Galbani
  • 500 g špenátu
  • ½ l mléka
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • bazalka
  • muškátový oříšek
  • sůl

Postup přípravy

Nejprve se pustíme do přípravy bešamelu – rozpustíme máslo a za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, dokud se nevytvoří jíška. Do té následně přiléváme mléko, osolíme a stále mícháme, dokud bešamel nezhoustne. Poté smícháme na kostky nakrájenou mozzarellu, spařený nakrájený špenát, nasekanou bazalku, ricottu a špetku muškátového oříšku. Připravenou směsí plníme cannelloni. Zapékací mísu vymažeme máslem, nalejeme do ní vrstvu bešamelu a následně naskládáme naplněné cannelloni těsně vedle sebe. Pokryjeme bešamelem, zasypeme parmezánem a bazalkou a dáme zapéct na 180 °C zhruba na 30 minut.