500 g mletého hovězího masa
1 lžička oregana
1 lžička bazalky
Sůl, pepř
1 hrst strouhanky
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
2 lžíce olivového oleje
500 g rajčatového protlaku
200 ml vody
2 hrsti čerstvé bazalky
500 g špaget
125 g Galbani Mozzarella
1. V míse smíchejte maso, oregano, bazalku, osolte, opepřete, přidejte strouhanku, vejce a vytvořte lepivou směs. Ze směsi vyválejte kuličky o průměru 3 cm. Kuličky položte na plech opatřený pečicím papírem a dejte vychladit do lednice.
2. Cibuli a česnek očistěte. Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek prolisujte. Mrkev očistěte a nastrouhejte nadrobno.
3. Rozpalte litinovou pánev (nebo obyčejnou a pak vše přendejte do zapékací mísy) a vlijte na ni olej. Na oleji orestujte česnek, cibuli a mrkev. Přidejte protlak a vodu a vše přiveďte k varu. Stáhněte stupeň vaření na mírný a nechte 10 minut probublávat. Hrst bazalky nasekejte a přidejte do omáčky.
4. Do omáčky posaďte masové kuličky a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 15 minut. Špagety uvařte dle návodu na obalu. Galbani Mozzarellu slijte a nakrájejte na plátky. Plátky dejte přes masové kuličky a dopékejte 8 minut.
5. Špagety přendejte do servírovací mísy a servírujte spolu se zapečenými kuličkami. Vše ozdobte zbylou čerstvou bazalkou. Buon Appetito!