Mozz chutné recepty

Rolky s ricottou, špenátem a cherry rajčátky

Obtížnost Nízká
Doba vaření 45 - 60 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 60 g Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 250 g Galbani Ricotta
  • 400 g čerstvého špenátu
  • 500 g cherry rajčátek
  • balení lasagní
  • citronová kůra
  • stroužek česneku
  • trocha zrníček fenyklu
  • pár lístků bazalky
  • trocha olivového oleje
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup přípravy

Ve velkém hrnci uvařte na mírném ohni se špetkou soli špenát. Pod poklicí ho nechte dojít až do změknutí. Na omáčku si připravte půlky cherry rajčátek. Na dostatečném množství extra panenského olivového oleje krátce orestujte stroužek česneku a nasekaná zrníčka fenyklu. Přihoďte nakrájená rajčátka a bazalkové lístky, osolte, opepřete a vařte na mírném ohni přibližně 10 minut. Uvařený špenát nechte odkapat a promíchejte ho s ricottou, parmezánem, špetkou soli, čerstvě namletým pepřem, nastrouhanou citronovou kůrou a špetkou muškátového oříšku.

 

Plátky lasagní krátce povařte – jen aby změkly. Pak je ochlaďte v nádobě se studenou vodou, nechte odkapat a rozprostřete na ně náplň. Jsou-li příliš tenké, dejte na sebe dva, budou se vám později i snáze krájet. Zarolujte je a přesuňte asi na 10 minut do chladničky ztuhnout. Potom smotek nakrájejte na válečky – rolky – a srovnejte je na plech, do pekáčku či jiné vhodné nádoby. Na rolky navršte kopečky orestovaných rajčat, posypte je parmezánem a pečte při 170 °C přibližně 20 minut. Servírujte horké.