Mozz chutné recepty

Pečené brambory s mozzarellou

Obtížnost Střední
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 2 osoby

Ingredience

3 brambory

125 g mozzarelly Galbani

70 g prosciutto crudo

2 lžíce dozlatova opečené cibule

tymián

sůl

mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory můžete oloupat nebo jen pořádně vyčistěte slupku. Zabalte je do alobalu nebo pečicího papíru a dejte péct na 200 stupňů na 20 minut. Zkontrolujte, zda jsou upečené, vyndejte je z trouby a nechte vychladnout.

Prosciutto nakrájejte na malé kousky. Cibuli nakrájenou nadrobno dejte opéct. Když zesklovatí, tak přidejte kousky prosciutta, snižte teplotu a osolte. Jakmile prosciutto změkne, tak ho stáhněte z plotny.

Brambory, které jsou stále zabalené v alobalu či pečicím papíře, rozkrojte podélně na té nejdelší části. Vezměte si vidličku, se kterou brambory vydlabejte. Brambora vám bude připomínat tvar lodi. Vložte do ní 2 lžíce směsi cibule a prosciutta, posypte pepřem položte kousek mozzarelly a dejte dopéct na 10 minut.