3 brambory
125 g mozzarelly Galbani
70 g prosciutto crudo
2 lžíce dozlatova opečené cibule
tymián
sůl
mletý černý pepř
Brambory můžete oloupat nebo jen pořádně vyčistěte slupku. Zabalte je do alobalu nebo pečicího papíru a dejte péct na 200 stupňů na 20 minut. Zkontrolujte, zda jsou upečené, vyndejte je z trouby a nechte vychladnout.
Prosciutto nakrájejte na malé kousky. Cibuli nakrájenou nadrobno dejte opéct. Když zesklovatí, tak přidejte kousky prosciutta, snižte teplotu a osolte. Jakmile prosciutto změkne, tak ho stáhněte z plotny.
Brambory, které jsou stále zabalené v alobalu či pečicím papíře, rozkrojte podélně na té nejdelší části. Vezměte si vidličku, se kterou brambory vydlabejte. Brambora vám bude připomínat tvar lodi. Vložte do ní 2 lžíce směsi cibule a prosciutta, posypte pepřem položte kousek mozzarelly a dejte dopéct na 10 minut.