Nejdříve si připravte omáčku. Na olivovém oleji osmahněte cibulku. Do kastrůlku nalijte víno a začněte jej zahřívat na středně vysoké teplotě. Za stálého míchání do vína postupně přidávejte cukr, rajčatové pyré, loupaná krájená rajčata, česnek a osmaženou cibulku. Ohřívejte přibližně 5 minut.
Mleté hovězí maso promíchejte s vejcem, nasekanými olivami a rajčaty, přidejte petrželku, osolte a opepřete. Ze směsi vytvarujte karbanátky a z obou stran je smažte na oleji.
Usmažené karbanátky dejte do zapékací formy, zalijte připravenou omáčkou, do ní vyskládejte plátky mozzarelly Galbani, ozdobte petrželkou a zhruba 20 minut zapékejte v troubě předehřáté na 220 °C. Celková délka přípravy této lahody s mozzarellovým kabátkem Galbani se pohybuje kolem 40 minut.