Mozz chutné recepty

Vepřové maso v rajčatové omáčce s mozzarellou

Obtížnost Střední
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

500 g vepřového masa

1 balení mozzarelly Galbani 125g

300g rajčatového protlaku

1 cibule

1 stroužek česneku

sůl

pepř

oregáno

bazalka

mouka

olivový olej

Postup přípravy

Maso nakrájejte na plátky, potřete olivovým olejem a obalte v mouce. Mezitím na velké pánvi rozehřejte asi lžíci olivového oleje a maso na něm nechte pár vteřin zatáhnout. Poté do stejné pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Cibuli osmažte dozlatova a poté přilejte rajčatový protlak a nechte vařit 5 minut. Osolte, opepřete, přidejte bazalku dle chuti a dalších 10 minut vařte. Poté vložte maso zpět do pánve a vařte jej v omáčce asi 5 minut, maso rovnoměrně obracejte každé 2 minuty. Nakonec maso přikryjte na plátky nakrájenou mozzarellou a posypejte oreganem. Maso v omáčce vařte ještě dalších 5 minut a poté ihned servírujte.