Mozz chutné recepty

Rizoto s mozzarellou a rajčaty

Obtížnost Střední
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 2 osoby

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 250 g Galbani Mozzarella
  • parmezán
  • 1 l zeleninového vývaru
  • bílé víno
  • cherry rajčata
  • cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bazalka

Postup přípravy

Cherry rajčátka nakrájejte na čtvrtky, osolte, opepřete, přidejte nasekanou bazalku, zakápněte olivovým olejem a dejte stranou. Cibulku nakrájejte nadrobno a nechte zpěnit, do pánve následně přisypte rýži, zalijte trochou bílého vína a nechte vyvařit. Pomocí naběračky postupně přidávejte vývar, dokud se rýže neuvaří. Jakmile bude rýže na skus a všechen vývar bude vyvařen, přidejte parmezán a polovinu na kostičky nakrájené mozzarelly. Důkladně promíchejte a následně naservírujte. Na talíři dozdobte rajčaty, kousky mozzarelly a lístky bazalky.