Mozz chutné recepty

Jáhlové karbanátky

Obtížnost Nízká
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • Galbani Mozzarella 125 g
  • 200 g jahel
  • olej
  • bylinky (majoránka, bazalka, koriandr)
  • pepř
  • sůl
  • sójová omáčka
  • hladká či kukuřičná mouka

Postup přípravy

Nejdříve suché jáhly prudce opražte na pánvi, slupka popraská a po uvaření budou měkčí. Pak je dejte vařit do vody, až úplně změknou. Přisypte mouku, rozmíchejte a zakápněte sójovou omáčkou. Přidejte bylinky, nejlépe čerstvé (majoránku, koriandr, bazalku) a Galbani Mozzarellu na kostičky a z těsta vytvořte malé placičky. Kdo chce, osmaží si je zhruba 10 minut na oleji na pánvi, kdo hlídáte kalorie, dejte je na pečicí papír do trouby na 180 stupňů a pečte nejméně 20 minut.