Ingredience na těsto:
1 kg květáku
30 g rýžové mouky
50 g parmezánu
2 vaječné bílky
muškátový oříšek
sůl
pepř
Ingredience na náplň:
2 balení mozzarelly Galbani
150 g rajčatového protlaku
olivový olej
oregano
bazalka
sůl
Začněte přípravou těsta. Květák pokrájejte na menší kousky, vložte do mixéru a rozmixujte. Poté přidejte nastrouhaný parmezán, vaječné bílky, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, sůl, pepř a znovu promixujte. Do připraveného základu přisypte rýžovou mouku a těsto promíchejte vařečkou. Formu o průměru 32 cm vyložte pečicím papírem, naplňte těstem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 30 minut. Mezitím si připravte náplň. Mozzarellu nakrájejte na plátky. Rajčatový protlak nalijte do misky, osolte, přidejte oregano, olivový olej a listy čerstvé bazalky. Vyndejte z trouby předpečený základ pizzy, natřete na něj rajčatovou omáčku, obložte plátky mozzarelly a nechte dál péct při 200 °C po dobu 10 – 15 minut.