Mozz chutné recepty

Tagliolini s ricottou, špenátem, ořechy a citronem

Obtížnost Nízká
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 300 g Tagliolini
  • 200 g špenátu
  • 80 g vlašských ořechů
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup přípravy

Na mírném ohni pomalu uvařte osolený špenát. Nechte ho dojít pod poklicí, dokud nezměkne, a dejte odkapat. Nastrouhejte citronovou kůru (pouze žlutou část, bílá vrstva je hořká). Uvařené a scezené tagliolini zalijte krémem vytvořeným smícháním ricotty se dvěma naběračkami vody z těstovin. Přidejte špenát, nasekané vlašské ořechy, čersvě namletý pepř a citronovou kůru. Ihned servírujte.