Mozz chutné recepty

Plněné žampiony

Obtížnost Nízká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 8 žampionů portobello
  • 8 stroužků česneku
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 balení mozzarelly Galbani 125 g
  • 4 plátky slaniny
  • svazek šalvěje
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Odřízněte nožičky žampionů. Poklaďte na plech pouze hlavičky a do jejich těsné blízkosti umístěte stroužky česneku. Následně vše zastříkněte olejem, vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte 10 minut. Poté vnitřek hlaviček vyplňte slaninou a na ni položte plátek mozzarelly Galbani s lístky šalvěje. Pečte dalších 10 minut. Celková doba přípravy je 30 minut, po nichž můžete servírovat žampiony s vyváženou bylinkovo-slaninovou příchutí s aromatem česneku, vše přirozeně pospojované mozzarellou Galbani v lahodná sousta.