Mozz chutné recepty

Rustikální tuňákový koláč

Obtížnost Nízká
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

250 g listového těsta

300 g cukety

250 g tuňáka

250 g ricotty Galbani

300 g Galbani mozzarelly kostiček na zapékání (Cubettini)

1 cibule

1 vejce

5 lžic strouhanky

sůl

pepř

olivový olej

Postup přípravy

Cukety oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpalte olivový olej a kostičky smažte 3 – 4 minuty. Do mísy vložte tuňáka, vejce, ricottu, strouhanku a cibuli a všechno to zamíchejte. Po spojení všech ingrediencí směs ještě osolte, opepřete, přidejte trochu olivového oleje, půlku balení mozzarelly cubettini, opečenou cuketu a promíchejte.  Formu vyložte pečicím papírem, na němž rozložte rozválené listové těsto, rozprostřete směs a pečte  při 180 stupních 20 minut. Následně přidejte zbytek balení mozzarelly cubettini a dejte zapéct na dalších 5 minut. Po částečném vychladnutí můžete servírovat.