Mozz chutné recepty

Sendvič s kuřecím salátem

Obtížnost Nízká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 2 bochánky Galbani Mozzarely Light, každý o 125 g
  • 6 křehkých celerových řapíků
  • 2 červené cibule
  • 3 rajčata
  • 4 snítky čerstvé petrželky
  • čerstvý estragon
  • 60 g kuřecích prsou nakrájených na kostičky
  • šťáva z jednoho citronu
  • 12 krajíčků na sucho opečeného bílého chleba (lze i toastový chléb)
  • 4 listy hlávkového salátu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Omyjte 3 celerové řapíky a nakrájejte je na větší kusy. Nasekejte na hrubo 1 cibuli a vše vložte do pánve s trochou extra panenského olivového oleje, dvěma sběračkami vody, petrželkou, solí a pepřem a přiveďte do varu. Poté ztlumte na minimum a přidejte na drobné kousky nakrájená kuřecí prsa. Vařte 20 minut, poté sundejte ze sporáku a nechejte vychladnout. Mezitím na jemno nasekejte 3 zbývající řapíky, červenou cibuli a estragon, vložte do misky a dochuťte šťávou z citronu. Přidejte uvařená prsa a salát důkladně promíchejte. Přikryjte potravinovou fólií a nechejte 2 hodiny v ledničce vychladit. Mozzarellu nakrájejte na plátky.

 

Příprava sendviče: na jeden krajíček opečeného chleba navrstvěte velkou lžíci kuřecího salátu, přiklopte druhým plátkem chleba, na něj položte kolečko mozzarelly, plátek rajčete, list salátu a přiklopte. Stejným způsobem připravte i zbývající 3 sendviče.