Mozz chutné recepty

Rizoto s červenou řepou

Obtížnost Střední
Doba vaření 45 - 60 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 150 g Galbani Cubettini
  • 250 g předvařené červené řepy
  • 150 g slaniny
  • 100 g bílého jogurtu
  • 250 ml vývaru
  • 1 červená cibule
  • tymián
  • 30 ml olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Červenou řepu nakrájejte na kostičky, vložte do mixéru společně s 5 naběračkami vývaru a vytvořte pyré. Cibuli a slaninu nakrájejte na menší kousky a opečte na rozpáleném olivovém oleji do zlatova. Vsypte rýži a další 3 minuty opékejte.

Poté přidejte polovinu pyré, část vývaru, sůl a pepř. Nechte provařit 10 minut, přilijte zbytek vývaru s druhou polovinou pyré a promíchejte. Směs nechte provařit dalších 10 minut. Vmíchejte polovinu balení Galbani Cubettini a servírujte. Rizoto dozdobte 2 lžícemi bílého jogurtu, kostičkami mozzarelly Galbani – Cubettini, tymiánem a pepřem.