Mozz chutné recepty

Zapečené lilky plněné ricottou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 200 g Galbani Ricotta
  • 125 g Galbani Mozzarella
  • 30 g Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 4 střední lilky
  • 3 lžíce oliv
  • stroužek česneku
  • kapary
  • svazek bazalky
  • trocha extra panenského olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup přípravy

Lilky podélně rozkrojte a vařte ve slané vodě do změknutí (přibližně 20 minut). Středy mělce vydlabejte, jen tolik, aby vám vznikla jakási pevná lilková vanička. Vydlabanou dužinu nakrájejte na kousky a smíchejte s posekanými lístky bazalky. Směs osolte, opepřete a asi 5 minut poměrně zprudka restujte na troše panenského olivového oleje. Orestované lilky dejte stranou a pokračujte v přípravě na stejné pánvi. Vlijte pár lžic extra panenského olivového oleje, přidejte stroužek česneku, olivy a kapary. Pokud jsou slané, omyjte je pod tekoucí vodou. Pár minut restujte, vhoďte půlky rajčat a bazalku. Osolte, opepřete a opět zprudka restujte asi 10 minut. V závěru na pánev vraťte již orestovanou směs ze středu lilků. Vydlabané lilky posolte a plňte střídavě orestovanou směsí a mozzarellou s několika lžícemi ricotty. Naplněné lilkové vaničky posypte parmezánem a dejte na 30 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C. Před servírováním nechte pár minut chladnout.