Mozz chutné recepty

Slaný koláč s kapustou a mozzarellou

Obtížnost Střední
Doba vaření 45 - 60 minut
Počet osob 6 osob

Ingredience

500 g kapusty

1 balení Galbani Mozzarella kostičky na zapékání (Cubettini)

1 vejce

1 červená cibule

bazalka

olivový olej

sůl a pepř

50 g parmazánu

200 g listového těsta

Postup přípravy

Na drobno nakrájenou kapustu vařte ve vodě asi 4 minuty a poté ji zceďte. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opražte cibuli do zlatova, poté k ní přidejte bazalku a kapustu a vše vařte 10 minut. Mezitím v misce rozšlehejte vejce s nastrouhaným parmazánem tak, aby vám vzniklo husté těstíčko. Osolte a opepřete.  Formu na koláč vyložte papírem na pečení, vložte do ní těsto a nezapomeňte z něj vytvarovat okraje koláče. Poté na těsto vložte připravenou kapustu a posypejte mozzarellou Cubettini. Nahoru nalejte parmazánové těstíčko. Koláč vložte do předem rozehřáté trouby a při teplotě 200°C pečte 40 minut. Hotový koláč nechte před servírováním vychladnou.