Mozz chutné recepty

Marinovaná cuketa

Obtížnost Nízká
Doba vaření 45 - 60 minut
Počet osob 2 osoby

Ingredience

500 g cukety

mozzarella Galbani

70 ml olivového oleje

40 ml bílého vinného octa

2 stroužky česneku

máta

sůl a pepř

Postup přípravy

Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké plátky (cca 3 mm). Vložte je do cedníku, posypte 20 g soli a po 30 minutách, kdy pustí přebytečnou vodu, je zlehka propláchněte a nechte na papírové utěrce oschnout. Do misky vlijte olivový olej, ocet, sůl, přisypte na drobno nasekanou mátu, oloupané a nakrájené stroužky česneku, na plátky nakrájenou mozzarellu a pepř. Vše důkladně promíchejte a do jakékoliv větší misky odlijte část směsi. Cuketu osmažte v rozpáleném oleji, nechte okapat přebytečný olej a vložte do misky k marinádě. Celé to zalijte zbytkem marinády, zlehka promíchejte a nechte uležet alespoň 30 minut.