Na korpus:
3 vejce
90 g hladké mouky
90 g cukru
kůra z citronu
Na krém:
250 g ricotty Galbani
150 ml smetany ke šlehání
50 g čokoládových lupínků
Na ozdobu:
50 g čokoládových lupínků
100 g nasekaných mandlí
kandované ovoce
Na šťávu:
200 ml vody
100 g cukru
rumová esence
Korpus:
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté přidejte polovinu mouky a pomocí stěrky opatrně vmíchejte. Do těsta dosypte zbytek mouky a kůru z citronu a opět opatrně míchejte. Těsto vlijte do vymazané formy, vložte do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečte 30 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Krém:
Smetanu vyšlehejte do pevna a po částech zašlehávejte ricottu. Nakonec vsypte cukr a čokoládové lupínky. Směs promíchejte a dejte chladit do lednice.
Šťáva:
Smíchejte vodu s cukrem, přiveďte k varu a vařte pár minut. Poté stáhněte ze sporáku a nechte vychladnout. Vlijte rumovou esenci a promíchejte.
Vychladlý korpus rozkrojte na 2 části. Spodní korpus pokapejte částí šťávy a navrstvěte krém. Druhou část korpusu položte na krém, pokapejte zbytkem šťávy a celý dort pomažte krémem. Ozdobte nasekanými mandlemi, kandovaným ovocem či čerstvým ovocem. Před servírováním nechte ztuhnout v lednici minimálně hodinu.