Mozz chutné recepty

Bruschetty s Mozzarellou Cubettini

Obtížnost Nízká
Doba vaření 15 - 30 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

6 plátků dobrého  chleba či bagety

5 středně velkých rajčat

hrst bazalky/oregana

1 stroužek česneku

Galbani mozzarella Cubettini

olivový olej

sůl a pepř

 

Postup přípravy

Abyste připravili vynikající sicilskou rajčatovou bruschettu, tak nejdříve musíte zlehka opéct plátky chleba a to nejlépe na grilu (nebo na pánvi/v troubě). Omyjte rajčata, rozkrojte je na půl a poté je nakrájejte na malé kostičky. Dejte je do mísy a přidejte k nim sůl, olivový olej, oloupaný a rozdrcený stroužek česneku, nasekanou bazalku/oregano a promíchejte. Směs nechte v míse odstát 10 minut a poté slijte vodu, kterou rajčata pustila. Přidejte pár kapek olivového oleje, dobře promíchejte a odstraňte přebytečné kousky česneku. Rajčatovou směs dejte na plátek opečeného chleba, osolte a posypte mozzarella kostičkami na zapékání. Nechte chvilku rozpéct v troubě, aby se mozzarella roztekla, ale rajčata přitom zůstala čerstvá.