6 plátků dobrého chleba či bagety
5 středně velkých rajčat
hrst bazalky/oregana
1 stroužek česneku
Galbani mozzarella Cubettini
olivový olej
sůl a pepř
Abyste připravili vynikající sicilskou rajčatovou bruschettu, tak nejdříve musíte zlehka opéct plátky chleba a to nejlépe na grilu (nebo na pánvi/v troubě). Omyjte rajčata, rozkrojte je na půl a poté je nakrájejte na malé kostičky. Dejte je do mísy a přidejte k nim sůl, olivový olej, oloupaný a rozdrcený stroužek česneku, nasekanou bazalku/oregano a promíchejte. Směs nechte v míse odstát 10 minut a poté slijte vodu, kterou rajčata pustila. Přidejte pár kapek olivového oleje, dobře promíchejte a odstraňte přebytečné kousky česneku. Rajčatovou směs dejte na plátek opečeného chleba, osolte a posypte mozzarella kostičkami na zapékání. Nechte chvilku rozpéct v troubě, aby se mozzarella roztekla, ale rajčata přitom zůstala čerstvá.