Mozz chutné recepty

Polévka z pečených rajčat s mozzarellou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 45 - 60 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

Na polévku:

1 kg zralých rajčat

300 g mozzarelly Galbani

50 ml olivového oleje (extra virgin)

oregano

mletá sladká paprika

bazalka

sůl

mletý černý pepř

Na krutonky:

80 g chleba

olivový olej (extra virgin)

sůl

mletý černý pepř

oregano

Postup přípravy

Nejdříve umyjte rajčata, pořádně je vysušte a podélně rozřízněte na polovinu. Vezměte zapékací mísu, do které vložte pečicí papír, na který rozložte rajčata rozřízlou stranou nahoru. Zakápněte je olivovým olejem, osolte, opepřete a dochuťte oreganem a mletou paprikou.

Rajčata vložte do trouby, která je rozpálená na 220 stupňů a pečte 40 – 45 minut. Na konci pečení by měla být šťavnatá. Přendejte je do menší mísy a nechte je vychladnout.

Mezitím vezměte 200 g mozzarelly a nakrájejte ji na velké kusy. Ty přidejte, společně s bazalkou, do misky k rajčatům. Vezměte si ponorný mixér a rozmixujte.  Přilijte trochu vody a šlehejte dokud nevznikne hladká a jemná konzistence. Polévku nechte chvíli provařit, případně dochuťte.

Chleba nakrájejte na tenké plátky. Rozložte je na plech, jenž je vyložen pečicím papírem. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, dochuťte oreganem a dejte péct na 220 stupňů po dobu 7 – 8 minut.

Zbylých 100 g mozzarelly nakrájejte na malé kostičky. Hotovou polévku servírujte do misky, na ni položte krutonky, malé kostičky mozzarelly a dozdobte listy bazalky, špetkou mleté papriky a olivovým olejem.