Mozz chutné recepty

Zeleninová směs caponata z čerstvých rajčat s ricottou

Obtížnost Střední
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 250 g Galbani Ricotta

 

Caponata:

  • 2 papriky
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 bílá cibule
  • 4 chřesty
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

 

Rajčatová omáčka:

  • 4 čerstvá zralá oloupaná rajčata
  • 1 sladká bílá cibule

Postup přípravy

 

Zeleninu nakrájíme na kousky stejné velikosti. Přidáme olivový olej, osolíme, opepříme. Ujistíme se, že je všechna zelenina dostatečně zastříknutá olejem, a dáme ji péct na širokém plechu při 220 °C asi na 15 minut tak, aby se zelenina rychle upekla. Zeleninu na plechu nevrstvíme, pokud jí máme hodně, použijeme dva plechy. Upečenou zeleninu necháme vychladnout při pokojové teplotě.

 

Rajčata na horní straně lehce nařízneme do křížku, vložíme na cca 25 vteřin do vroucí vody, poté je prudce zchladíme a oloupeme. Oloupaná rajčata a půlku cibule nakrájíme na kostičky. Cibuli osmahneme na rozpáleném olivovém oleji a přidáme rajčata. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 20 minut.

 

Jakmile je omáčka hotová, rozmixujeme ji ponorným mixérem, osolíme, opepříme a dochutíme trochou cukru. Takto připravenou omáčku necháme vychladnout. Na talíř dáme 2 lžíce studené rajčatové omáčky, přidáme upečenou zeleninu a ozdobíme ricottou. Dochutíme solí, kapkou olivového oleje a lístky bazalky.