Mozz chutné recepty

Krémová dýňová polévka s gorgonzolou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 15 - 30 minut
Počet osob 2 osoby

Ingredience

300 g dýně bez kůry

150 g gorgonzoly D.O.P.

1 šalotka

30 g másla

2 krajíce chleba/bagety

dostatečné množství zeleninového vývaru

sůl

Postup přípravy

Šalotku nadrobno pokrájejte a orestujte na másle. Přidejte dýni nakrájenou na kostky. Osolte a při nízké teplotě dál restujte ještě alespoň 20 minut. Přidejte dvě sběračky zeleninového vývaru a rozmixujte tyčovým mixerem.

Stále horkou krémovou polévku nalijte do misek a posypte kostičkami gorgonzoly. Na závěr přidejte kostičky křupavého chleba (krajíce chleba nakrájejte na kostičky a na sucho 10 minut opékejte při 180 °C). Podávejte horké.